Köpa däck

När man ska köpa däck så har man tre olika möjligheter, du kan köpa dem online, du kan köpa dem hos din däckverkstad och du kan köpa begagnade däck. Det absolut enklaste sättet idag är att köpa sina däck online. Det är inte bara smidigt och bekvämt ofta får du även så kallad passningsgaranti av däckfirman online. Det betyder att om däcken inte passar så får du nya däck eller pengarna tillbaka. Online har du även betydligt bättre översikt över utbudet som finns och kan prisjämföra i lugn och ro. Dessutom är det många däckfirmor online som har avtal med verkstäder som sedan kan byta däcken åt dig när dem levererats. Då kryssar du bara i att du vill ha dem levererade direkt till verkstaden nära dig när du beställer.

Köper du dina däck online hos en däckfirma så är det även en näst intill garanti för att däcken har förvarats på ett rätt och riktigt sätt.

Köpa begagnade däck?

Det kanske verkar osäkert att köpa begagnade däck och det kan det också vara men bara om du själv inte har koll på vad du ska titta efter och hur du bedömer kvaliteten. Har man lite koll så är det en enkel sak och det blir både billigt och miljövänligt. När man köper begagnade däck kan man även välja säljare som bor i närområdet och då kan man själv åka och titta på däcken innan man betalar. Så vad är det då man bör ha koll på för att inte köpa dåliga däck?

Först och främst bör du titta på mönsterdjupet, om det fortfarande är bra så är det ett tecken på att däcken är i bra skick. För det andra ska man alltid kolla datummärkningen på däcken. Även om mönsterdjupet ser bra ut kan däcken vara alldeles för gamla, det kan finnas sprickor och andra skador som inte syns för blotta ögat. Därför är datummärkningen så viktig men hur ser den ut? Vi tar ett exempel; om det står 3502, då är däcket tillverkat vecka 35 år 2002. Så hur gammalt får däcket vara? Vi rekommenderar inte att du köper begagnade däck som är äldre än 4 år gamla. Just eftersom att det kan finnas förslitningsskador som inte syns.